Veel kinderen hebben last van buikpijn of hoofdpijn. Uit medische onderzoeken komt vaak geen oorzaak naar voren en wordt dit functionele buikpijn genoemd. Tegenwoordig noemen we dit ALK ( Aanhoudende Lichamelijke Klachten) of SOLK ( Somatisch Onvoldoende Verklaarbare Klachten). Met andere woorden: uw kind heeft lichamelijke klacht waarvoor geen fysieke reden te vinden is. Soms blijft buikpijn bestaan na een infectie of ziekte, soms is het een gevolg van stress. Hypnotherapie is bij uitstek geschikt om uw kind van de klachten af te helpen! Hypnotherapie is door het NHG opgenomen in de richtlijn behandeling Prikkelbare Darm Syndroom als bewezen effectieve behandeling.

Ik ben lid van de Samenwerkende PDS-therapeuten, bezoek de website (klik op het logo) voor meer informatie.

Er wordt in dit kader gesproken over Medische H.ypnose en de behandeling bestaat, na een intakegesprek met ouders, uit therapeutisch spel, luisteren naar hypnotherapeutische verhalen, ontspanningsoefeningen en opdrachtjes om thuis te oefenen.

In de documentaire Hypnose op Recept kunt u een beeld krijgen van hoe de behandeling er in een artsenpraktijk uitziet. Kinderen komen bij mij in de speelkamer, waardoor de drempel laag ligt en ze zich snel thuis voelen.