Heb jij dat weleens…

Heb jij dat weleens…
dat je zo’n naar gevoel hebt..
dat je denkt dat je niets kunt..
dat je wordt gepest…of zelf pest
dat je bang bent voor allerlei dingen..

Herken je hier dingen van? Als je hulp nodig hebt en je wilt je probleem leren oplossen, dan kun je bij mij komen. Ik heet Carina en ik ben kindertherapeut.

Er is veel te vertellen over kindertherapie. Maar het aller-, allerbelangrijkste is wel dat het heel erg leuk is! Eén keer in de week kun je helemaal jezelf zijn en alleen de dingen doen of zeggen die jij wilt. Sommige kinderen willen spelen, sommige tekenen, sommige alleen praten. Het kan allemaal. Wat zou jíj willen doen?

Tijdens al dit spelen, praten, luisteren en tekenen, werk je aan jouw eigen doel: het vinden van een oplossing voor jouw probleem.

Voorbeelden van problemen:
nare gevoelens, zoals schaamte, verdriet of boosheid,

vervelende gedachten, zoals “ik kan het toch niet” of “niemand vind mij aardig”,

onhandig gedrag, bijvoorbeeld niet voor jezelf op durven komen of niet weten hoe je vrienden kunt maken,

dingen die niet overgaan: dat je ouders gescheiden zijn; als je bijvoorbeeld adhd hebt of pdd-nos en je weet niet hoe je er mee om kunt gaan.

Heb jij ook ergens last van? Misschien is kindertherapie ook wel iets voor jou. Weet je wat ook nog handig is om te weten? Jij beslist over wat je wilt oplossen met de kindertherapie! Vaak hebben je ouders al een idee over jouw klacht, maar soms is dat niet precies waar jij mee zit. Het is dan wel belangrijk dat je ouders weten waar jíj aan wilt werken en hoe zíj jou daarbij kunnen helpen.

Lees verder: hoe gaat het precies